Menu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/components/com_k2/models/item.php on line 763

Télbúcsúztatás

Télbúcsúztatás

Az elmúlt hétvégén kétszer is jártam a Nem Adom Fel Caféban. Pénteken egy koncerten, amely klubkoncert.com szervezés volt és Korányi Dorka csapata, a Kicsi a Világ lépett fel. Majd másnap, immár zártabb kapuk mögött néhány session videót forgattunk. Írtunk már arról, hogy bár a klubkoncert.com alapvetően zenei blognak indult, de mostanában ez változni látszik, igyekszünk kicsit többet tenni néhány általunk kedvelt zenekar érdekében, nem csak írunk róluk, hanem menedzseri feladatokban is segítünk, de akár felvételek, videók készítését is igyekszünk támogatni. Dorkáék videóihoz is így kapcsolódtunk. 

A pénteki koncert apropója a tavasz köszöntése lett volna. Végül inkább a tél búcsúztatása került az esemény eventjének címébe, mert a tavasz picit késett, nem ért oda a koncert napjára a Nem Adom Fel kávézóhoz. A koncert azonban a névváltoztatás ellenére igazán jól sikerült. Dorkáék dalairól esett már szó itt a blogon, ezek angol nyelvű, kellemes dalok. A KAV, vagyis a Kicsi a Világ egy okosan összerakott zenekar. Más kérdés, hogy kicsit nagyobb hírverés talán nem ártana nekik, ahogy tapasztalom, viszonylag ismeretlenek még. Ez a koncert afféle unplugged, akusztikus verzió volt, bár messze nem klasszikus értelemben, hiszen szintetizátor és gitárerősítők is álltak a 'színpadon', a komplett dobszettet viszont Gilinger Ádám cajonja helyettesítette, meglehetősen jól.

A koncert tényleg hangulatosra sikerült, közönség is került rá, a Nem Adom Fel pedig kellemes helyszín, ezzel sosem volt gond.  

Dorka a zenekari felállás mellett Gömöri Marci gitárossal duóban is fellép, itt inkább feldolgozásokat játszanak, bár a saját dalok is előkerülnek néha. Ennek a duo produkciónak forgattunk három session jellegű, bemutató videót. A kávézó segített abban, hogy az előző napi koncerttért cserében hamarabb bezártak, így este nyugodtan, zajok és vendégek nélkül tudtunk forgatni. Három nagyon is eltérő dalt rögzítettünk, maguk a videók is más jellegűek lettek. 

A dalok folyamatosan kerülnek fel a youtube-ra, az első már elérhető, lentebb linkelem majd. Ez a dal egy átirat, pontosabban fordítás, Anais Mitchell - Why we build the wall című dalából készült ez a feldolgozás. A nyitottabbak vélhetnek kiérezni a dalból talán némi aktuális, politikai-társadalmi mondanivalót is, ami persze sosem baj.

Ez a videó szándékosan lett egyszerűbb képi világú, fix kamerás felvétel, itt tényleg a dal és a mondanivaló a lényeg. A további videók kicsit mozgalmasabbak lesznek már. 

Dorkáék idén minden felállásukban fejlődni akarnak, a pozitív visszajelzések és saját érzéseik miatt is arra jutottak, hogy az eredetileg inkább csak örömzenélésre alapított KAV zenekart talán tényleg érdemesebb komolyabban csinálni. Ebben talán mi is segíthetünk valamit. A fenti duó felállás pedig remekül működhet bármilyen kisebb színpadon, vagy épp egy kerthelyiségben hangulatos aláfestéseként. Ez is a céljuk Dorkáéknak, idén nyáron minél többet szeretnének játszani és énekelni, ami mindenképp jó gondolat, mindenkit csak biztatni tudunk arra, hogy figyelje és kövesse őket, tapasztalatom szerint bármilyen nyűgös nap estélyét vidámmá tudják varázsolni. 

Utolsó módosítás: szerda, 14 március 2018 08:20

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/templates/gk_rockwall/html/com_k2/templates/default/item.php on line 195

Mondja el véleményét:

Kérjük gondolja át, mit szeretne írni... A hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg. Kérjük ne használjon HTML kódokat. Köszönjük.

Belépés

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?